Linka 199

Zdroj: life.ihned.cz

nejčastější zdroje článků

Zápisky protivného hosta: Pivní lázeň ve středověkém sklepení. A Nemléko jedině k nesnídani?

Čas od času se Gourmetuguru cítí pražskou gastroscénou mírně přesycen. Vyrazil tedy po proudu Vltavy do Mělníka, kde otevřela nová krušovická Šalanda. Kromě popíjení se tu můžete v pivu i vykoupat.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Bistro'Os připravují thajskou polévku Tom Yum

Pražské Bistro'Os se zaměřuje na jednoduché, ale poctivé snídaně. Zaujmou snídaně sestavené na míru i pestrá paleta poledních specialit. Můžete zde například ochutnat pomalu pečené hovězí na kávě a bourbonu podávané s divokou rýží.

Zdroj: life.ihned.cz

Bílý dům opustila módní ikona: Styl Obamové je ženám bližší, porovnává návrhářka Rajská první dámy USA

Usměvavou Michelle Obamovou v Bílém domě vystřídala bývalá modelka Melania Trumpová. Úloha první dámy je z velké části reprezentativní, požádali jsme proto přední české módní návrháře a stylisty o hodnocení vkusu obou žen. "Michelle Obamová vnesla do oficiálního prostředí mladistvého ducha v oblékání," hodnotí návrhářka Klára Nademlýnská.

Zdroj: life.ihned.cz

Nápojové sklo předního českého designéra Ronyho Plesla

Když Rony Plesl před více než čtrnácti lety zakládal své designérské studio, začínal návrhy sklenic. Sklenice je pro něj ztělesněním komunikace mezi lidmi. "Vždy si představuji její užití v nějaké interakci," říká sklář, který mimo jiné představil řadu designových sklenic na vodu, pivo nebo třeba saké.

Zdroj: life.ihned.cz

Dostala jsem druhou šanci, říká nejmladší držitelka titulu Laskavec. Zotavila se z vážné autonehody, teď pomáhá handicapovaným

Nadace Karla Janečka každý měsíc v rámci projektu Laskavec oceňuje lidi, kteří nezištně konají dobré skutky. V lednu titul získala dvaadvacetiletá studentka Michaela Mikulenková z Tetětic u Kroměříže. Před jedenácti lety prodělala těžkou autonehodu a nyní pomáhá handicapovaným lidem se začleněním do společnosti.

Zdroj: life.ihned.cz

Sklenice je nositelem emocí, říká přední český sklář a designér Rony Plesl

Když Rony Plesl před více než čtrnácti lety zakládal své designérské studio, začínal návrhy sklenic. Sklenice je pro něj ztělesněním komunikace mezi lidmi. "Vždy si představuji její užití v nějaké interakci," říká sklář, který mimo jiné představil řadu designových sklenic na vodu, pivo nebo třeba saké.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: Pikantní vietnamské krevety pod karlínským viaduktem

Na jídelním lístku karlínského Gate restaurantu, kde byl Gourmetguru jednou či dvakrát na večerní skleničce, se nově objevila mořská specialita. Pikantní krevety s chilli papričkou a exotickým salátem Gourmetguru s chutí vyzkoušel.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: Brněnský bar 4pokoje praská ve švech ještě před otvíračkou. Během dne se tu vystřídá několik podniků

Brněnský Bar, který neexistuje a Super Panda Circus mají sourozence. Zakladatelé Jan Vlachynský a Andrej Vališ v moravské metropoli otevřeli třetí podnik zaměřený na koktejly. A je to opět originál. Designový bar 4pokoje během dne čtyřikrát mění svou podobu.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Asian Temple připravují indonéskou specialitu

Usměvavý a mimořádně komunikativní Indonésan Nyoman Purnat převzal loni v létě kuchyni Asian Temple. Za zkoušku stojí famózní losos, tatarák z tuňáka či maso na japonském grilu. Tradičně oblíbenou položku představují i asijské saláty. Šéfkuchař nám předvedl, jak připravuje balijský pokrm Nasi Goreng.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: V Cacao Prague umí skvělé dezerty. Teď se pustili do pastrami

Domácí dezerty z Cacao Prague má Gourmetguru rád. Podnik se teď pustil také do přípravy pastrami.

Zdroj: life.ihned.cz

Tři příběhy: Instituce mají většinou při svém založení různé vysoké, humanistické cíle. Ale někdy se stane, že odejdou ti lidé...

... kteří původně ty ideály a cíle měli, přijdou jiní lidé, cíle časem zmizí a zůstane jen prostor, jen ta budova a její pravidla. Pro mě bylo vždy těžké vyrovnat se s různými negativními jevy ve světě, ať už šlo o války nebo špatné mezilidské vztahy... Bylo krátce po revoluci, mně bylo jednadvacet, dělal jsem topiče a zároveň studoval anglistiku na filozofické fakultě...

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: Pikantní vietnamské krevety pod karlínským viaduktem |

Na jídelním lístku karlínského Gate restaurantu, kde byl Gourmetguru jednou či dvakrát na večerní skleničce, se nově objevila mořská specialita. Pikantní krevety s chilli papričkou a exotickým salátem Gourmetguru s chutí vyzkoušel.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Asian Temple připravují indonéskou specialitu |

Usměvavý a mimořádně komunikativní Indonésan Nyoman Purnat převzal loni v létě kuchyni Asian Temple. Za zkoušku stojí famózní losos, tatarák z tuňáka či maso na japonském grilu. Tradičně oblíbenou položku představují i asijské saláty. Šéfkuchař nám předvedl, jak připravuje balijský pokrm Nasi Goreng.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: motorismus - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Dostala jsem druhou šanci, říká nejmladší držitelka titulu Laskavec. Zotavila se z vážné autonehody, teď pomáhá handicapovaným |

Nadace Karla Janečka každý měsíc v rámci projektu Laskavec oceňuje lidi, kteří nezištně konají dobré skutky. V lednu titul získala dvaadvacetiletá studentka Michaela Mikulenková z Tetětic u Kroměříže. Před jedenácti lety prodělala těžkou autonehodu a nyní pomáhá handicapovaným lidem se začleněním do společnosti.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: český sklářský výtvarník Rony Plesl - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Sklenice je nositelem emocí, říká přední český sklář a designér Rony Plesl |

Když Rony Plesl před více než čtrnácti lety zakládal své designérské studio, začínal návrhy sklenic. Sklenice je pro něj ztělesněním komunikace mezi lidmi. ”Vždy si představuji její užití v nějaké interakci,” říká sklář, který mimo jiné představil řadu designových sklenic na vodu, pivo nebo třeba saké.

Zdroj: life.ihned.cz

Relaxace po finsku na břehu Labe. Dvě kamarádky otevřely venkovní saunu s kulturní osvěžovnou |

Kamarádky Natálie Barcalová a Aneta Kohoutová, milovnice saunování, se inspirovaly pobytem ve Finsku a venkovní saunu postavily i v Česku. Přímo na břehu Labe, u Hradce Králové, ji otevřely 30. listopadu. A přidružily k ní i ”kulturní osvěžovnu” - pořádají se tu koncerty nebo společné sledování filmů.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: USA - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: USA - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: prezident - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: Trump Donald - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: gastronomie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: gastronomie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: Brno - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: Brno - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: bar - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: novinka - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: novinka - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Hospodářské noviny - byznys, politika, názory (IHNED.cz)

Zpravodajský web Hospodářských novin. Ekonomika, politika, světové dění, vývoj na trzích, burza, analýzy a názory předních autorů.

Zdroj: life.ihned.cz

Hospodářské noviny - byznys, politika, názory (IHNED.cz)

Zpravodajský web Hospodářských novin. Ekonomika, politika, světové dění, vývoj na trzích, burza, analýzy a názory předních autorů.

Zdroj: life.ihned.cz

Hospodářské noviny - byznys, politika, názory (IHNED.cz)

Zpravodajský web Hospodářských novin. Ekonomika, politika, světové dění, vývoj na trzích, burza, analýzy a názory předních autorů.

Zdroj: life.ihned.cz

Hospodářské noviny - byznys, politika, názory (IHNED.cz)

Zpravodajský web Hospodářských novin. Ekonomika, politika, světové dění, vývoj na trzích, burza, analýzy a názory předních autorů.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: V Cacao Prague umí skvělé dezerty. Teď se pustili do pastrami |

Domácí dezerty z Cacao Prague má Gourmetguru rád. Podnik se teď pustil také do přípravy pastrami.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: Brněnský bar 4pokoje praská ve švech ještě před otvíračkou. Během dne se tu vystřídá několik podniků |

Brněnský Bar, který neexistuje a Super Panda Circus mají sourozence. Zakladatelé Jan Vlachynský a Andrej Vališ v moravské metropoli otevřeli třetí podnik zaměřený na koktejly. A je to opět originál. Designový bar 4pokoje během dne čtyřikrát mění svou podobu.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Fotogalerie: Melbourne je hlavní město hipsterů |

O australském Melbourne se říká, že je to nejlepší město pro život na světě. Strávil jsem v něm něco přes měsíc a mohu to jedině potvrdit. Nevládne tu stres, jsou tu přátelští lidé, skvělá káva a jídlo, výborné počasí i nádherná příroda.

Zdroj: life.ihned.cz

Sváteční menu podle šéfkuchaře hotelu Savoy: Avokádový tartar a telecí rib eye steak |

Recepty připravil Petr Patočka, šéfkuchař restaurantu Hradčany, který se nachází v prostorách hotelu Savoy na Pohořelci. Speciální vánoční menu restaurace nabízí po celé Vánoce. Vybrat si můžete z české, zahraniční nebo vegetariánské kuchyně.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Chrámy oceánů: Posádku majáků vystřídala moderní technika, atmosféra však zůstává |

Majáky byly kdysi pod neustálým dohledem několikačlenných posádek. Ty však vystřídala modernizace a automatická technika. Jejich kouzlo a tajemná atmosféra však žijí dál.

Zdroj: life.ihned.cz

Život na hausbótu: Podívejte se na plovoucí domy, které lemují řeky po celém světě |

Pro někoho jsou hausbóty příjemnou víkendovou změnou. Někteří lidé v plovoucích domech naopak žijí celý život. Na hausbóty lze natrefit po celém světě.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak šéfkuchař restaurace V Zátiší připravuje lahůdku z kozího sýra v kombinaci s artyčoky |

Pokud by měli gurmeti hlasovat o největší stálici pražské gastronomie, na stupních vítězů nemůže chybět restaurace V Zátiší. Mezi nejzajímavější kulinární zážitky patří křepelka s pečenou šalotkou či srnčí s bylinkovými špeclemi, omáčkou z lesních hříbků a šípkovým džemem. Restauraci v rámci rubriky Byznys menu navštívil týdeník Ekonom.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: Gourmetguru - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Zápisky protivného hosta: České bistro v top 10 restauračních interiérech světa |

Sběratel gastrodrbů Gourmetguru prověřoval novoroční novinky v bistru Proti proudu. Podnik nedávno za originální interiér ocenil populární internetový magazín Designboom.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Augustine připravují skvělý tatarák |

Kuchyně restaurace Augustine klade důraz na tradiční suroviny a jejich kreativní prezentace. Nebojte se brzlíku, potěší výtečná zvěřina i exkluzivní rybí fondue. Vegetariáni ocení rolky z červené řepy plněné lahodnou pěnou z kozího sýra.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Benada připravují steak z jelení svíčkové |

Liberecký grandhotel osobně otvíral císař František Josef I. V kuchyni dnes vládne zkušený šéfkuchař Robert Sklenář. Potěší candát s pomerančovým čatní, skvostné fíky v ořechové omáčce i steak z jelení svíčkové, který nám šéfkuchař připravil před kamerou.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Grand Cru připravují marinovaného lososa bez pečení |

Hlavním trumfem restaurace je kuchařské umění Jana Punčocháře. Podnik je umístěný v romantickém prostředí barokního domku vzdáleného jen pár metrů od pražského Petrského náměstí. Za ochutnání stojí skvostné srnčí kolínko i mléčné telecí s kaparovou omáčkou.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: cukrářská výroba - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Hotelu Ještěd připravují roládu s ovocnou omáčkou |

Ikonická stavba viditelná z dalekého okolí za pár let oslaví kulaté, padesáté narozeniny. Po letech stagnace se Ještěd nadechuje k novému životu, hotel i restaurace se pomalu vracejí do původní podoby z počátku sedmdesátých let. Místní šéfkuchař nám předvedl ochutnávku z vánočního menu.

Zdroj: life.ihned.cz

Vánoční cukroví originálně i zdravě: Zkuste cupcaky s perníkovým kořením a přírodní sirupy místo cukru |

Vanilkových rohlíčků, lineckého a vosích hnízd se každoročně najíme dosyta. I tradiční vánoční pečení ale už ovlivnila gastronomická vynalézavost a trend biopotravin. Profesionální i amatérští cukráři pro sváteční tabuli letos připravili perníkové cupcaky, skořicové pralinky nebo biocukroví.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Luka Lu připravují balkánskou specialitu sarmu |

Působivý interiér Luka Lu vzdává hold balkánskému naivnímu umění. Spousta předmětů je umístěných na stropě, jako by se tam převrátila podlaha, takže shora visí stůl, židle či třeba vyzuté střevíčky. Trumfem členitého prostoru je pak útulná a vyhřátá zimní zahrada.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v Maloskalském pivovaru připravují husí játra |

V malebném prostředí Malé Skály na okraji Českého ráje vznikla před několika měsíci moderní restaurace s malým pivovarem. Sází na místní a regionální produkty. A představuje velkou konkurenci slavnému, ale obvykle přeplněnému Boučkovu statku.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Čokoládová zmrzlina s pepřem nebo ricotta s mořskou solí. ”Pan Zmrzlinka” servíruje ledové speciality v zimní úpravě |

Že zmrzlinová sezona končí s prvním podzimním dnem? To pro Jana Hochsteigera neplatí. V podniku Creme de la Creme boří zajeté stereotypy a vymyslel kolekci zmrzlinových chodů pro celý rok. ”Pan Zmrzlinka” zdobí a ochucuje své ledové dezerty rukolou, hrubou mořskou solí nebo pepřem.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Potrefená husa připravují pstruha s máslovou omáčkou a brambory |

Tři desítky Potrefených hus už fungují v Česku a na Slovensku. Gastronomická síť propojená s pivovarem Staropramen vznikla před 17 lety. Každý rok obslouží přes tři miliony hostů.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Etnosvět připravují kroupové rizoto s nivou, červenou řepou a hruškou |

Pokud budete pomocí Tripadvisoru a podobných portálů hledat nejlepší vegetariánskou restauraci v metropoli, vypadne vám na prvním místě Etnosvět. Podnik umístěný nedaleko metra I. P. Pavlova oslavil první rok od otevření. Během této doby vypiloval svou nabídku téměř k dokonalosti.

Zdroj: life.ihned.cz

Kafkův dům otevře dveře kávomilcům, o víkendu proběhne Prague Coffee Festival |

Celý víkend se bude na Kafkově náměstí oslavovat káva a vše, co s ní souvisí. Prague Coffee Festival se letos koná už popáté. Můžete se těšit na workshopy, degustace i setkání s profíky, baristy a znalci. A naučíte se připravit si sami kvalitní šálek. Už žádného turka nebo preso!

Zdroj: life.ihned.cz

Festival nejen o jídle: V Dejvicích naporcují kance, jeho maso potom prozkoumají pod mikroskopem |

Vybudí náš mozek více pohled na jídlo, nebo myšlenky na sex? Kdy je potrava lékem a kdy se mění v jed? Víme, co vlastně jíme? Nejen na to bude odpovídat Food Film Fest, který se o víkendu koná v pražských Dejvicích. Nabídne dokumenty o jídle, zdraví a životním stylu i přednášky odborníků na gastronomii a výživu.

Zdroj: life.ihned.cz

Cuketová sklizeň: Připravte si závitek podle šéfkuchaře luxusního pražského restaurantu Hradčany |

Šunkové rolky s křenem a jednohubky s pomazánkou sice neurazí, ale ani neohromí. Originálních receptů na zajímavý předkrm přitom existuje spousta, stačí jen zapojit fantazii. Máme pro vás jeden cuketový od šéfkuchaře luxusní restaurace Hradčany Petra Patočky.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Loreta Golf Club připravují lososa s wasabi |

Názorná ukázka, jak lze chutně a nápaditě vařit pro poměrně konzervativní golfovou klientelu. V restauraci golfového klubu Loreta v Pyšelích se každý den připravuje nové menu z čerstvých a sezonních surovin. Zapomeňte proto na polotovary, mražené ingredience i stálé menu, každý den ochutnáte něco nového.

Zdroj: life.ihned.cz

To nejlepší z české nápojové scény: Czech Bar Awards 2016 znají své vítěze z Prahy i Brna |

Devátý ročník prestižní soutěže barů a kaváren Czech Bar Awards už zná své vítěze. Jako jediný obhájil loňské prvenství brněnský Super Panda Cirkus, bar s nejlepším designem. Hvězdou mezi kavárnami je dejvické Místo, nejlepším klubem a zároveň novým podnikem se stal Le Valmont.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Dobroty v americkém stylu: V Cobbler´s Prague Bakery sází na tradiční receptury i neobvyklé ingredience |

Cupcaky, pestrobarevné dortíky s krémem a náplní, jsou ve Spojených státech velmi populární. S konceptem ručně vyráběných cupcaků podle tradiční americké receptury přichází nedávno otevřené Cobbler´s Prague Bakery. Ochutnat zde můžete například mrkvový, citronový nebo arašídový kousek, největším pokusem je údajně slaninové latté.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Al Mulino připravují filety z mořského vlka |

Komplex Panského dvora v Dolních Počernicích byl po kompletní rekonstrukci otevřen letos v létě. V krásném prostředí zámeckého parku nyní fungují lázně a rodinný penzion. Najdete zde také tři restaurace s nabídkou české a italské kuchyně.

Zdroj: life.ihned.cz

Pochoutky k vínu trochu jinak: Zapomeňte na klobásy, zkuste domácí pomazánky z červené řepy nebo s řeřichou |

Hrozny na českých a moravských vinicích právě dozrávají. Nastává tak doba vinobraní, slavností a degustací, jejichž běžnou součástí je také občerstvení. Zkuste si místo klobás, sádla a škvarků připravit lehké pochoutky ke sklence dobrého vína.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak v restauraci Meat & Greet připravují lahodný burger |

Do pomyslného boje o nejlepší burger v metropoli vstoupilo příjemné bistro umístěné na Senovážném náměstí loni na jaře. Brzy se propracovalo mezi nejprestižnější burgerové adresy v Praze. Vedle reprezentativní sestavy burgerů lákají smažené jalapeňos plněné vyzrálým čedarem.

Zdroj: life.ihned.cz

Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Kořeněná chuť Nepálu: Seznamte se s asijskou kuchyní, která je provoněná kurkumou |

Dal bhat je jedna z tradičních specialit nepálské kuchyně. Pro tamní gastronomii jsou typické luštěniny, rýže, pšeničné čapátí a hlavně koření. Nejpopulárnějším místním street foodem jsou ale tibetské knedlíčky momo.

Zdroj: life.ihned.cz

Podívejte se, jak se v restauraci Ristorante Fabiano připravuje losos s lehkou letní marinádou |

V nabídce lze narazit na sezonní pizzu s jahodami, kozím sýrem a smetanou. Na Valentýna tu navíc připravují pizzu ve tvaru srdce. A překvapí paštika z pštrosích jater s pancettou a fíkovým čatní.

Zdroj: life.ihned.cz

Jak chutnají Beskydy? Valašská gastronomie je stejně nespoutaná jako zdejší příroda |

Valašská kuchyně je vydatná a zemitá stejně jako kraj, ze kterého pochází. Chutná po kysaném zelí a kynutých koláčích. V čem tkví kouzlo vyhlášené kyselice, kontrabáše a dalších lokálních pokrmů?

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: drogerie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: drogerie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: drogerie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz

Téma: drogerie - Life - Hospodářské noviny (IHNED.cz)

Všechno, čím žijete: jídlo, cestování, móda. Lidé, design a architektura.

Zdroj: life.ihned.cz